Rólunk

Ezen a blogon dani545 (danika5654) képeit, és beszámolóit láthatjátok/olvashatjátok. A blog a Budai Buszos Blogok egyik alapítója. Társblog: http://obudaieletkepek.blog.hu/

Google Translate

Facebook

Képek

Friss topikok

Volvo 7700 Hybrid autóbusz tesztje a fővárosban

danika5654 2012.02.17. 23:20

dani545: IMG 9408

A 2011-es év egy igencsak tesztekben gazdag év volt. Mi most a 2011 augusztus 4 és 10 között tesztelt Volvo 7700 Hybrid buszt mutatjuk be. A busz a 8-as vonalon közlekedett Uránia és Gazdagrét között. Ez egy eléggé ramaty vonal, mivel ahogy lehajt a busz az Erzsébet hídról Budán, egyből dugóba kerül. Így volt ez velünk is. Sok-sok araszolás után kiérünk "nyílt terepre" és ott már jól lehet haladni. :) Ennyit a vonalról, most pedig jöjjön a busz :)

 

Elegáns - nekem ez volt az első benyomásom amikor megláttam a buszt. A 2007 óta alkalmazott Volvo stílusjegyek, amelyek egyszerű összefoglalása: "Egyszerű, és nagyszerű." Ennél talán csak a Mercedes-Benz Connecto LF az elegánsabb kocsi, főleg megemelt hassal. Amikor jobban körbejárjuk a buszt láthatjuk, hogy még az FJX széria 1/3-os nyitható ablakainál is rosszabb megoldás van ezen a buszon: nincs nyitható ablak. Természetesen egy esetleges megrendelés esetén ez változhat. Jelen esetben elég lett volna a klíma is, ha rendesen hűt, de ez sem történt meg. Zúgott, valamit fújt is, de nem volt jó levegő főleg a 20 perces dugóban való ácsorgás közben. Ami eléggé komoly, és durva dolog volt, az a tetőről az ablakon lefolyó (valószínűleg) kondenzvíz, ami a klímából jött, és egyszerűen lefolyt az utasablakokon. Eléggé illúzió romboló dolog ez így. A hibrid hajtás lényege itt az volt, hogy a kis teljesítményű dízelmotor mellé egy villanymotor is társult. A buszt a villanymotor egyedül mozgatta indulástól egészen 20 km/h sebességig, amikoris a dízel motor is bekapcsolódott, és a két erőforrás együtt mozgatta a buszt. Indulásnál csöndes, Ikarus trolikat idéző hangja volt, amikor pedig becsatlakozott a dízelmotor, akkor egyszerű Volvo busz hangja. Nagy reményeket fűztem ehhez a buszhoz, de nem kaptam annyit mint amennyit elvártam tőle.

Mindent összevetve nem lenne ez olyan rossz busz, de még van rajta javítani való. Nálam a 10-ből egy erős 8-as a busz.

Címkék: budapest bkv hibrid volvo buszteszt hibryd tesztbusz 7700

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bkvklf.blog.hu/api/trackback/id/tr833128903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása