Rólunk

Ezen a blogon dani545 (danika5654) képeit, és beszámolóit láthatjátok/olvashatjátok. A blog a Budai Buszos Blogok egyik alapítója. Társblog: http://obudaieletkepek.blog.hu/

Google Translate

Facebook

Képek

Friss topikok

Kirándulás Szegedre 2011.06.28

danika5654 2012.01.13. 23:30

Idén nyárra több magyar nagyváros is be volt tervezve látogatás céljából, és ebből sikerült is megvalósítani 3-at. Az első még áprilisban Debrecen volt (azzal a cikkel még lógok.), a második június 28.-án Szeged a harmadik pedig június 30.-án Pécs. Kezdjük is Szeged bemutatásával. 

Szegeden két szolgáltató van helyi járatban. A buszokért a Tisza Volán Zrt. a felelős, a troli és villamos közlekedésért pedig a Szegedi Közlekedési Társaság Kft. (továbbiakban SzKT). Az Tisza Volán autóbuszparkja egy kissé egyhangú, de nekem tetszik. Helyiben Mercedes-Benz Citarok, Connectok, Volvo 7700/7700A-k, Ikarus 200-asok és 400-asok járnak. Az SzkT főleg Skoda trolikat járat, de van mellettük 5db Mercedes Citaro troli is, amit házilag építettek, illetve van egy Volvo 7700 troli is, szintén házilag összerakott cucc. Villamosok terén a CKĎ Tatra villamosok vannak fölényben, de amíg a villamospálya-felújítás tart, előszedték a régi FVV 1200-as Bengálikat is. Mivel villamospótlás van, és az SzKT feladata a pótlás, előkerültek az SzKT-s buszok is. A pótlásban 3 vagy 4 darab ex. BKV-s Ikarus 280.49, MB Citarok 2, ill. 3 tengelyen, egy Skoda autóbusz, valamint az IK 417-esek vesznek részt.

Aki autóbusszal érkezik a városba, az a Mars térre érkezik meg. Ezt hívhatnánk központnak, vagy esetleg fő(autóbusz)pályaudvarnak. Itt érdemes fotózni, mert sok érdekesség is jöhet, például ez az Ikarus EAG E94-es, aki eredetileg jobbkormányos volt, majd átalakítása után ilyen fura ajtókkal a Tisza Volánhoz került. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De találunk itt 3 tengelyes Rábát is

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Használtan vásárolt Volvo Carrus Vega nevezetű buszt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Háromtengelyes E94, és E95 is kerülhet az utunkba (avagy mi az Ő útjába, de akkor baj van. :) )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És még sorolhatnám napestig. Fotózásra nagyon jó hely, a belváros, a hidak, a vasútállomás, esetleg Szeged Pláza végállomás is. A sok körforgalomnak hála a csuklós kocsikról ha jókor vagyunk jó helyen, nagyon szép képeket lehet készíteni, megtört csuklóval.

Mercedes-Benz Connecto G LF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Hopp, egy 417-es!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És még egy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egész nap bolyongtunk a városban, és az tapasztaltuk, hogy a sofőrök 98%-a rendes. Lassít, villog, cüccög, visszaint, ha intünk neki.

Ezúton is üdvözlöm a sofőrt. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a végére tartogattam egy különlegességet, amiért futottunk, bár nem kellett volna. Sajnos a korlátot nem lehetett odébb rakni, de remélem nem veszitek zokon ezt a kis dolgot. De jöjjön az a bizonyos Ikarus 415-ös

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így telt hát a napunk Szegeden, Magyarország állítom, hogy legszebb városában. Idén nyáron tervezünk egy "visszatérést" amikoris mégtöbb fotót tudunk készíteni, mégtöbb különlegességet tudunk lencsevégre kapni, és mégtöbbet tudok írni.

 

SZKT képek: 

 

 

Tisza Volán képek: 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bkvklf.blog.hu/api/trackback/id/tr63032842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása